Cotton counts EN

Just another WordPress site

 • Topstylist Bastiaan van Schaik X CottonCounts

  Heel leuk nieuws kan CottonCounts deze week melden. Topstylist Bastiaan van Schaik heeft vanwege zijn grote passie voor Egyptisch katoen de handen ineen geslagen met ons! Als professioneel fashion stylist kreeg hij de vrijheid om een exclusieve ‘Bas x CottonCounts’ linnengoed collectie samen te stellen. Het linnengoed is online en in de winkel verkrijgbaar.

  Als mens besteden wij een groot deel van ons leven aan slapen. Dus wat is er belangrijker dan heerlijk zijdezacht beddengoed om ‘s avonds onder te duiken? De collectie die Bastiaan heeft samengesteld bestaat uit simpele kleuren, voornamelijk zwart en wit, en niet al te drukke prints. Simple is ‘the keyword’ en casual chique beschrijft de look and feel. Hierdoor is de collectie geschikt voor elk interieur in welke slaapkamer dan ook.

  De passie van Bastiaan voor Egyptisch katoen komt voort uit de kwaliteit en daardoor de duurzaamheid van deze stof. Het katoen staat bekend om zijn superioriteit vanwege de lengte van de lange vezel en de zuiverheid van het materiaal. Egyptisch katoen wordt beschouwd als het beste katoen ter wereld.

  Volgens Bastiaan mag het belang van een comfortabel dekbedovertrek niet onderschat worden. Beddengoed staat direct in contact met je huid en daardoor is het materiaal van extreem belang. Het dient ademend en vochtregulerend te zijn. Beddengoed van Egyptisch katoen is warmte- en vochtregulerend: heerlijk koel in de zomer en lekker warm in de winter. Daarbij voelt het zijdezacht en soepel aan, wat erg comfortabel slaapt. “Van een goede nachtrust word je op een eenvoudige manier knapper. Het is goed voor je geest, huid en haar”.

  CottonCounts is natuurlijk supertrots op deze samenwerking met de Amsterdamse topstylist. ,,Bastiaan van Schaik is een superfan van Egyptisch katoen en wij zijn dat ook. We delen een verslavende passie: wie eenmaal onder dit katoen heeft geslapen, wil nooit meer onder schuurpapier liggen en alleen nog maar onder topkwaliteit. Gecombineerd met de uitstekende smaak van Bastiaan en zijn oog voor detail presenteren we nu vol trots de eerste collectie die door hem is samengesteld”, aldus CottonCounts-oprichtster Alexandra van den Bos.

  Van Schaik maakte al eerder entree in de wereld van woondecoratie, een diep gekoesterde passie van hem. ‘Iedereen kent mij van mijn werk in de mode, en nog niet zo zeer als interieur stylist. Ik zie interieur en mode als een verlengde van jezelf. Met deze samenwerking kan ik mijn passie voor interieur stylist uitdiepen. Vandaar dat deze kans op mijn lijf geschreven is!', zegt Bastiaan van Schaik.

  De Bastiaan van Schaik-dekbedovertrekken van 100 procent Egyptisch katoen vind je hier:

 • Hoe verzorg je het beste katoen?

  Dan heb je een paar prachtige handdoeken of hele zachte dekbedovertrekken gekocht van het beste katoen ter wereld, maar hoe houd je dat nu zo lang mogelijk mooi? Dat is een vraag die veel nieuwe klanten ons stellen. Mag het in de droger, maar hoe heet en mag het wel op 60 graden gewassen worden?

  Onze handdoeken van Amerikaans Pima katoen, dekbedovertrekken, kussenslopen en lakens van Egyptisch katoen mogen allemaal op maximaal 60 graden worden gewassen. Is dit ook echt noodzakelijk? Als het linnengoed niet al te vies is, dan adviseren wij op 30 à 40 graden te wassen. Door voor een lagere temperatuur te kiezen, slijt het katoen minder hard.

  Ons katoen is ook voor de droger geschikt: maar ook hiervoor geldt hoe minder vaak je het in de droger stopt hoe langer het meegaat. Ophangen buiten de droger is ook een goede droogmethode: boven dien kreukelt het katoen dan minder en is het makkelijker te strijken. Stop je het katoen wel in de droger: let dan goed op dat het wasgoed niet op de heetste stand wordt gedroogd. Voor ons strijkvrije katoen geldt als advies: stop het niet in de droger, dan kan het juist een beetje gaan kreuken omdat het behandeld is met een speciaal laagje. Deze lakens en overtrekken hoef je alleen maar op te hangen en daarna kunnen ze zo heerlijk glad op het bed of in de kast.

  Dan krijg je je pakketje met heerlijk katoen thuis in een fraaie verpakking, of je hebt het in onze winkel gekocht en je komt thuis, maar moet je het dan meteen wassen voor gebruik? Wij raden aan om alle dekbedovertrekken, handdoeken en lakens eerst even te wassen voordat je ze gaat gebruiken. Dat is wel zo fris!

  Mocht u alles nog even willen nalezen? Bij een aangeschaft artikel treft u ook een productverzorgingskaartje aan. Daarop kunt u alle was- strijk- en droogtips nog een nalezen. Mocht een antwoord op een vraag er niet bij staan, dan kunt u ons natuurlijk altijd even mailen, zodat wij u verder kunnen helpen: info@cottoncounts.nl

  Veel plezier met het beste katoen dat er is!

 • Oliver's test

  This is my test

 • Verslaafd

  ,,In een Amerikaans hotel ontdekte ik Egyptisch katoen en sindsdien ben ik verslaafd!''

 • Ook al verslaafd?

  Welkom op de gloednieuwe site van CottonCounts! Egyptisch katoen bestellen wordt nu nog makkelijker en overzichtelijker. Nieuw is ook dit blog van mij, Alexandra van den Bos, de oprichtster van dit Haagse bedrijf dat sinds 2011 aan de weg timmert met bijzondere producten op het gebied van bed- en badlinnen. Regelmatig praat ik u hier bij met nieuwtjes, tips en ervaringen over mijn verslaving: het beste katoen ter wereld! En bent u nog niet 'verslaafd' dan wil ik u graag overtuigen, dat het ontzettend lekker slapen is onder dit bijzondere materiaal dat heerlijk zacht is en enorm lang meegaat. De kwaliteit van vroeger in nieuwe ontwerpen.